De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (2024)

Of je nu zin hebt in eerlijk Amerikaans comfortfood dat je oppeuzelt aan de geïmproviseerde bar van een foodtruck of in haute Franse gerechten in een restaurant met een Michelin-ster, de culinaire scene van de Big Apple biedt een overheerlijke verscheidenheid aan keukens.

The City that Never Sleeps heeft gezonde, bekroonde Marokkaanse gerechten en een van de lekkerste Mexicaanse gerechten ten noorden van de grens, om nog maar te zwijgen van de geweldige Griekse restaurants en ouderwetse eetgelegenheden naast geweldige ramenbars en zowel traditionele als moderne Italiaanse gerechten. Vergeet niet een pizza te eten in een van de klassieke pizzeria's van New York City - goedkoop, heerlijk en een van de beroemdste eetgelegenheden van de stad.

Wat zijn de beste foodie buurten in NYC?

Hoewel je in zowat elk hoekje en gaatje van New York City op heerlijke eetgelegenheden kunt stuiten, doe je er goed aan je aandacht op een paar gebieden te richten als je het neusje van de zalm niet wilt missen.

Trek in een voorgerecht? De kenmerkende Greenwich NYC Food Tour van Devour Tours is een goede plek om te beginnen. Het dompelt je onder in de eetcultuur van New York en laat je het beste eten van de stad proeven terwijl je meer leert over een van de meest levendige historische buurten.

En dat is nog maar het begin. Hier zijn zes van de beste foodie buurten in NYC om de lekkerste hapjes te proeven, van Franse gebakjes tot gefrituurde kip en Koreaanse barbecue tot dim sum.

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (1)

1. Chinatown

Alleen al voor de levendige sfeer en het shoppen is het de moeite waard om naar Chinatown te gaan, maar fijnproevers kunnen natuurlijk ook hun hart ophalen aan het enorme aanbod aan Chinese gerechten in Chinatown.

Neem onderweg een snelle hap van een van de vele straatverkopers in de buurt, ga zitten voor stevige noedelsoepen en andere lekkernijen bij een ouderwetse plek zoals Peking Duck House, Great NY Noodletown of HWA Yuan, of bezoek een klassiek theehuis om een van de beste Chinese gerechten in de stad te proberen.

Trek in knoedels? Het iconische Nom Wah heeft betrouwbare publiekslievelingen zoals dim sum en gebakken rijst, plus een selectie traditionele desserts om elke zoetekauw tevreden te stellen, van gebakken sesamballetjes met lotuspasta tot een verscheidenheid aan gestoomde broodjes.

2. Chelsea

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (2)Overladen met eetgelegenheden die toegankelijk zijn voor elk budget, met keukens uit de hele wereld, is deze buurt van Manhattan een niet te missen bestemming voor elke fijnproever die een bezoek brengt aan de Big Apple.

Chelsea Market is een van de grootste trekpleisters in de buurt en een no-brainer voor fijnproevers. Je vindt hier van alles, van taco's tot dim sum en gyros tot pizza; het is ook een uitstekende plek om mensen te kijken en om onopvallende ingrediënten te kopen voor het maken van maaltijden thuis.

Ga langs bij Takumi Taco voor een Japanse interpretatie van Mexicaans eten, of ga naar de oesterbar Cull & Pistol voor eersteklas zeevruchten, waaronder hele kreeften en uitstekende gegrilde vis.

3. East Village en Lower East Side

De East Village en Lower East Side hebben de afgelopen decennia wat aan street credibility ingeboet, dankzij een gestage instroom van hipstercultuur te midden van snelle gentrificatie. Maar dat betekent niet dat de reputatie van dit gebied als eetparadijs is afgenomen.

Samen hebben deze buurten in het centrum het meest fantastische Joodse eten van de stad, te vinden in enkele van de meest iconische trefpunten van de Big Apple. De altijd uitstekende Russ & Daughters en Katz's Delicatessen serveren een scala aan favorieten, waaronder bagels met lox en roomkaas, pastrami sandwiches en allerlei soorten augurken.

Naast deze klassieke Joodse eetgelegenheden zijn er in de Lower East Side ook een aantal moderne restaurants met fusionmenu's te vinden. Ga naar Wildair voor onconventionele gerechten die altijd in de smaak vallen, of ga naar Dirt Candy voor een van de beste vegetarische gerechten in de vijf stadsdelen.

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (3)

4. Harlem

Inwoners en toeristen gaan naar Harlem voor de wereldberoemde muziekpodia en soulfoodrestaurants, die klassieke lekkernijen serveren zoals gefrituurde kip en collard greens. Je vindt er ook een gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden waar gerechten uit Puerto Rico, Italië, Oost-Afrika, Israël, Japan en talloze andere landen worden geserveerd.

Op Malcolm X Boulevard is Sylvia's een instituut in Harlem met een menu boordevol heerlijke soul food, waaronder de geliefde Sylvia's sassy wings, kippenlevertjes met bruine jus, gekonfijte yams en BBQ-ribbetjes gesmoord in Sylvia's kenmerkende sassy saus.

Je kunt ook naar Lee Lee's Baked Goods gaan voor zelfgemaakte rugelach, of naar de altijd populaire Dinosaur Bar-B-Que voor gebakken groene tomaten, creoolse deviled eggs en natuurlijk de beste BBQ (en bluesmuziek!) die er is.

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (4)

5. Koreatown

Een van de beste plekken in NYC om van de Koreaanse keuken te genieten is het kleine Koreatown in Midtown Manhattan, waar je geweldige eetgelegenheden vindt met klassieke knoedels, geroerbakte glasnoedels en uitstekende Koreaanse barbecue.

Ga naar BCD Tofu House voor tofugechten, popcornnoedels en bibimbap van hete stenen, of Jongro BBQ voor - je raadt het al - fantastische KBBQ.

6. West

West Village, een van de beroemdste buurten van New York City, is al heel lang het trefpunt van kunstenaars en bohémiens. Het gebied heeft fantastische winkel- en kunstlocaties, maar ook een aantal van de meest beproefde en echte eetgelegenheden in New York City.

Fijnproevers zullen het menu van Dame niet willen missen, een West Village stal die klassieke Engelse gerechten serveert, zoals gloeiend hete fish and chips, naast minder verwachte gerechten, zoals gerookte witviskroketten en gesmoorde bonen met krab en 'nduja.

Andere favorieten in West Village zijn Empellón Taqueria en Semma. Ga naar de eerste voor zelfgemaakte tortilla's gevuld met lamsbarbacoa en spruitjes met pittige amandelen; ga naar de tweede voor pittige Zuid-Indiase gerechten, zoals slakken in tamarinde-gemberpasta en Angus ossenstaart met groene kardemom, komijn en koriander.

6. Klein Italië

Geniet van traditionele Italiaanse gerechten, zoals pasta, pizza en cannoli, terwijl je door de charmante straten van Little Italy in Manhattan slentert. Little Italy ligt tussen Canal Street in het zuiden, Houston Street in het noorden, Lafayette Street in het oosten en de Bowery in het westen.

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (5)Natuurlijk is geen reis naar New York compleet zonder een authentiek stuk pizza uit NY. Opgericht in 1905, Lombardi's wordt vaak beschouwd als de oudste pizzeria in de Verenigde Staten, die dateert uit 1905. Ze zijn gespecialiseerd in traditionele pizza's in New York-stijl met een dunne korst, verse tomatensaus en toppings van hoge kwaliteit. Prince Street Pizza staat bekend om zijn vierkante plakken in Siciliaanse stijl, belegd met pittige pepperoni en smaakvolle saus. Hun kenmerkende "Spicy Spring" slice is bijzonder populair onder pizzaliefhebbers.

Op zoek naar meer dan pizza? Van klassieke pastagerechten tot houtovenpizza's, Da Nico Ristorante serveert houtovenpizza's naast traditionele Italiaanse gerechten in een charmante omgeving. Het restaurant heeft een warme en uitnodigende sfeer, met een rustieke inrichting, bakstenen muren en gezellige zithoeken. Of je nu binnen eet of geniet van de sfeer op hun terras, dit familiebedrijf voegt een persoonlijk tintje toe aan de Italiaanse eetervaring.

Oorspronkelijke postdatum: 28 november 2022

De top 6 foodie buurten in NYC - Stadsbelevenissen (2024)

References

Top Articles
Mikayla Campinos: The Truth Behind The Real Leak
Mikayla Campinos: Success and Scandal at Just 17 - GlassSpeaks
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
Apply for a credit card
VERHUURD: Barentszstraat 12 in 'S-Gravenhage 2518 XG: Woonhuis.
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
2023 Ford Bronco Raptor for sale - Dallas, TX - craigslist
Speechwire Login
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Restored Republic
Progressbook Newark
Lawrence Ks Police Scanner
3473372961
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Trent Wehner

Last Updated:

Views: 6417

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Trent Wehner

Birthday: 1993-03-14

Address: 872 Kevin Squares, New Codyville, AK 01785-0416

Phone: +18698800304764

Job: Senior Farming Developer

Hobby: Paintball, Calligraphy, Hunting, Flying disc, Lapidary, Rafting, Inline skating

Introduction: My name is Trent Wehner, I am a talented, brainy, zealous, light, funny, gleaming, attractive person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.